Malgrat l’increment de malalts afectats a Catalunya i a tot l’Estat, la Conca de Barberà es manté sense casos de coronavirus. El Departament de Salut ha confirmat a l’EFMR que la comarca no han registrat fins al dia d’avui cap cas de persona amb el virus.

Des de l’Equip d’Atenció Primària de la Conca de Barberà s’estan seguint dos casos que estan aïllats preventivament perquè havien presentat símptomes semblants als de la COVID-19, però estan evolucionant favorablement i, per ara, no han donat positiu en coronavirus. Es tracta d’uns casos que ha explicat la directora de l’EAP de Montblanc en una entrevista a l’especial informatiu d’aquest dissabte.

🔊 ESPECIAL INFORMATIU CONCA DE BARBERÀ

Tot i l’actual balanç al territori, des de les autoritats sanitàries s’insta a la ciutadania a extremar les mesures d’higiene i prevenció per evitar que es propagui el virus, mentre que des de l’Equip d’Atenció Primària de Montblanc estan preparats per si s’identifica algun positiu a la comarca.

Pel que fa als nous casos de coronavirus a tot Catalunya, el govern català ha explicat en una roda de premsa aquesta tarda que en les últimes hores s’han diagnosticat 206 nous positius. Del nombre total d’afectats arreu del país, 65 són professionals sanitaris. Fins ara, el balanç actual és de 715 positius i 8 persones mortes. A més a més, Salut té 2.100 contactes aïllats als quals se’ls fa un seguiment a distància.

Quedar-se a casa, l’antídot contra el coronavirus

En la darrera roda de premsa del govern català, la consellera de Presidència i el conseller d’Interior han insistit en la demanda al govern central de facilitar el tancament de ports, aeroports i línies d’alta velocitat per poder aplicar el confinament general a Catalunya. De fet, l’executiu català a retret a Pedro Sánchez la seva demora en l’aplicació de l’Estat d’Alarma.

La portaveu del Govern també ha valorat l’esborrany de les mesures d’aquesta declaració que espera aplicar Sánchez i ho qualifica d’invasió de competències que esperen abordar aquest diumenge en la taula amb els presidents autonòmics. Des del Departament de Salut s’ha insistit en la necessitat de quedar-se a casa com a mesura de contenció a la qual s’ha de sotmetre la ciutadania per frenar la propagació del coronavirus.