Hotels, cases rurals i allotjaments de l’Espluga de Francolí pràcticament buits. És la conseqüència directa de l’alarma pel coronavirus i el confinament de la població que afecta directament al sector turístic que ha rebut desenes de cancel·lacions en els darrers dies. Principalment s’han anul·lat estades per als pròxims dies, però en diversos casos es perllonguen fins a Sant Jordi i Setmana Santa.

Segons ha informat la regidoria de Turisme de l’Espluga, la majoria dels allotjaments continuen oberts, però amb un 100% d’anul·lacions en les pròximes dues setmanes. La demanda ha caigut en picat fruit de les restriccions de desplaçaments i les mesures de confinament preventiu que han demanat les autoritats sanitàries. Només en els millors dels casos al municipi, alguns establiments conserven un 10% de l’ocupació. També hi ha altres allotjaments del territori que han preferit tancar i ja han anunciat que tancaran portes mentre duri l’estat d’alarma.

L’onada de cancel·lacions també l’havia notat a principis de setmana l’Ajuntament de l’Espluga pel que fa als museus municipals. De fet, abans de decretar-ne el tancament, les Coves de l’Espluga havien rebut més d’una quinzena de reserves anul·lades en només dos dies, que s’enfilaven fins a la quarantena aquest divendres. Des de divendres, l’Ajuntament de l’Espluga va decretar el tancament dels equipaments turístics i culturals municipals.