El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha anunciat noves mesures per reorganitzarà el sistema sanitari amb l’objectiu d’atendre tota l’activitat urgent i important, fent-la compatible amb l’augment de casos de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2.En aquest sentit, ha remarcat que “el sistema sanitari ha de preservar i mantenir amb totes les garanties, com fins ara, la resposta a urgències com infarts, ictus o accidents politraumàtics; a l’activitat important com els parts, la diàlisi, la quimioteràpia o la radioteràpia; i als casos greus provocats per la pandèmiaHem de fer compatible tot allò que és urgent i important amb aquest escenari”.

El director del Servei Català de la Salut ha demanat comprensió a la ciutadania ja que ha dit “ens trobem en una situació extraordinària que es pot allargar entre 8 i 10 setmanes” i ha fet una crida a la responsabilitat per tal d’intentar que el virus no s’expandeixi de forma excepcional: “Cada gest que fa cadascú de nosaltres treballa en contra de l’expansió d’aquest virus, i això és molt rellevant de cara a protegir el sistema sanitari”.

Per la seva part, la directora de l’Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut (CatSalut), Xènia Acebes, ha explicat l’ampliació de mesures organitzatives dels centres sanitaris de Catalunya consensuades amb els responsables dels centres sanitaris per fer front a la pandèmia.

El Pius Hospital de Valls ha comunicat aquest divendres que s’ha passat a la fase d’ajornar totes les visites i proves complementàries a partir del 16 de març. Així, cada pacient rebrà una trucada on rebrà informació de com es procedirà, per bé d’evitar exposicions innecessàries i fer front de manera eficaç a la situació actual.