Aquest dimarts al vespre va morir l’espluguí Joan Amigó Cervelló, fundador i primer president del Club Escacs Espluga de Francolí. Amigó ha estat una persona molt implicada en la formació de joves jugadors i jugadores a l’Espluga i en la difusió dels escacs arreu.

Ha estat un jugador, formador i directiu de llarga trajectòria i va participar intensament en els torneigs de la demarcació de Tarragona. En els darrers anys, va jugar els campionats de veterans de la delegació. L’any 2016, la Federació Catalana d’Escacs li va reconèixer la trajectòria i dedicació amb el lliurament de la insígnia de plata.

L’impuls d’Amigó de l’esport al municipi també ha estat seguit pels seus fills que han estat jugadors i entrenadors, però també han destacat pel lideratge al club espluguí. Marta Amigó ha estat al capdavant del club espluguí en els darrers anys i també en la Junta Directiva de la Federació Catalana d’Escacs, mentre que Jordi Amigó és autor del llibre Escracks i ha treballat com a entrenador en clubs i la Federació Catalana d’Escacs.

El club de l’Espluga i els de la demarcació, la delegació de Tarragona i la Federació Catalana d’Escacs han donat el condol a la família en un comunicat a les xarxes socials.