‘Ajuntament de Montblanc està prenent mesures per evitar contagis de coronavirus a la vila, just l’endemà que la Generalitat de Catalunya hagi elevat a fase d’alerta el Pla de Protecció Civil.

De fet, el govern català va anunciar ahir que restringeix els actes de més de 1.000 persones en espais tancats o a l’aire lliure, com a mínim, durant els propers quinze dies. Tot i aixó, s’estant suspenent centenars d’actes de més petit format com a mesura de prevenció.

A Montblanc, l’Ajuntament ha suspès totes les activitats programades durant els propers quinze dies, com ara presentacions de llibres o la celebració del Dia Mundial de la Poesia que s’havia de celebrar el proper dia 20. També les entitats esportives han suspès la competició i els entrenaments fins al 25 de març. És el cas del CF Montblanc, que ha aturat la seva activitat durant les properes setmanes. També s’han suspès les activitats esportives que organitza l’Ajuntament al pavelló municipal.

S’ha tancat el centre obert i la biblioteca municipal i l’associació de jubilats de Montblanc ha aturat la seva activitat. Els Torraires, que havíen de començar els assajos de la nova temporada aquest divendres, ho cancel·len fins a nou avís. També el Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha suspès les xerrades i activitats previstes per les properes setmanes.

El consistori està intensificant també les mesures d’higiene a totes les dependències municipals, també a les escoles de la vila, seguint el protocol dels diversos departaments de la Generalitat.

L’alcalde, Josep Andreu, assegura que “estarem atents si s’activa a fesa d’emergència, per activar també el pla local de seguretat si és necessari”.

ÀUDIO: L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu

ÀUDIO: El regidor de salut pública, Santi Porta

Comunicat oficial de l’Ajuntament de Montblanc

Tenint en compte les mesures i recomanacions que està duent a terme la Generalitat de Catalunya i les indicacions del departament de Salut per combatre l’expansió del Covid – 19 (Coronavirus), l’Ajuntament de Montblanc adopta les següents mesures:

-Suspendre preventivament i per un període inicial de 15 dies totes les activitats públiques organitzades per l’Ajuntament i les activitats públiques o privades a les instal·lacions municipals. Així doncs s’anul·len totes les activitats als següents espais:

-Totes les instal·lacions esportives
-Biblioteca Conangla i Fontanilles. La Biblioteca romandrà tancada al públic.
-Casal de la Gent Gran de l’Associació de Jubilats i Pensionistes.
-Centre Obert ubicat a la primera planta del Casal d’Entitats.

També s’anul·la el mercat ambulant setmanal dels dies 13 i 20 de març.

Recomanem que no es practiquin activitats extraescolars, de lleure, de caràcter cultural o d’altres que impliquin contacte directe d’alumnes de diferents centres educatius, seguint les indicacions del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

També es recomana suspendre totes les activitats organitzades per entitats privades durant aquest període i que tant a nivell d’associacions com en l’àmbit particular, se segueixin les mesures que han fixat les administracions.

Preguem que se segueixi l’evolució dels esdeveniments a través dels canals oficials i que no es difonguin informacions no contrastades o provinents de fonts no oficials.

L’Ajuntament de Montblanc vol transmetre, tot i les mesures adoptades, un missatge de tranquil·litat i recorda la importància de seguir les directrius de les autoritats i personal sanitari del país a qui agraïm especialment la seva tasca en aquests moments.