L’Arxiprestat de la Conca de Barberà ha acordat l’adopció de mesures de prevenció en totes les parròquies de la comarca, a partir d’aquest dijous, 12 de març, i fins a nou avís.

Segons han notificat en una nota informativa, es posposen les catequesis i activitats formatives fins al 17 d’abril. Les celebracions litúrgiques no podran superar un terç de la seva capacitat. A més a més, aconsellen que les persones amb més risc no participin de l’Eucaristia i les que ho facin caldrà mantenir una distància prudencial.

Una altra mesura és en els funerals que l’Arxiprestat demana que només assisteixi la família i els més propers, a més que no hi haurà condol a l’interior de l’església. A les celebracions de l’Eucaristia s’evitaran els gestos de contacte personal. Finalment a les esglésies es retira l’aigua de les piques i els escapularis de les imatges.

Aquestes mesures les han pres tenint en compte les mesures de l’Arquebisbat de Tarragona i la Generalitat de Catalunya.