Els equipaments turístics de la Conca de Barberà també estan notant la por generada al voltant de la propagació del COVID-19 i les mesures de contenció que s’han pres amb l’intent de frenar-lo. En les darreres hores, s’han registrat nombroses cancel·lacions de visites previstes per als pròxims dies. Les Coves de l’Espluga o el Monestir de Poblet en són un exemple. Tot i això, els espais turístics, per ara, es poden visitar amb normalitat, excepte del monestir cistercenc que ja ha comunicat que es podria veure afectada la projecció de l’audiovisual del centre de visitants per tal d’evitar aglomeracions.

El gruix més important de visites anul·lades ve condicionat per la suspensió del Govern espanyol de tots els viatges de l’Imserso de les pròximes setmanes, però també per la cancel·lació de les sortides que moltes escoles havien previst al territori aquests dies. Segons ha explicat la regidora de Turisme de l’Espluga, Laura Poblet, l’Oficina de Turisme ha registrat al voltant d’una desena de cancel·lacions durant la jornada d’avui.

ÀUDIO: La regidora de Turisme de l’Espluga, Laura Poblet, parla de l’afectació del coronavirus

El govern espanyol suspèn tots els viatges de la Imserso

El Monestir de Poblet també ha rebut trucades de grups que havien concertat la seva visita. Tot i això, a través d’un comunicat han destacat que la visita turística al monument, el Museu, l’Hostatgeria, els restaurants i la botiga romandran oberts amb total normalitat.

ÀUDIO: La regidora de Turisme destaca la importància de les visites escolars

Més enllà de les decisions que puguin prendre les famílies a nivell individual, la pèrdua dels grups d’escolars i de l’Imserso és rellevant per a la comarca perquè representa un gruix important del nombre de visitants dels monuments i museus i, a més a més, coincideix amb unes setmanes de força activitat per al sector. Les cancel·lacions també repercuteixen negativament en els allotjaments amb baixes en les pernoctacions previstes, així com el sector de la restauració o les empreses que ofereixen activitats turístiques i d’aventura, com és el cas de Drac Actiu a l’Espluga de Francolí.