L’alcalde de l’Espluga, Josep M. Vidal, ha criticat aquest diumenge que actualment al municipi “no hi ha cap equipament que estigui en condicions”. A més a més, ha afegit que tots els equipaments de titularitat municipal tenen alguna gotera.

El debat dels grups municipals de l’Ajuntament a Casa de l’Espluga FM Ràdio va estar marcat per l’estat dels equipaments de la població, una situació que segons el grup de SOM Espluga s’hi ha arribat per la mala gestió de l’anterior equip de govern.

Ajuntament a Casa del diumenge 8 de març de 2020 (Imatge: Pep Morató)

El moderador del debat Òscar Palau va preguntar en el debat sobre qui havia de pagar l’arranjament del terra del pavelló. Aquesta pregunta va derivar en què Josep M. Vidal recriminés a Junts per l’Espluga la mala gestió que s’havia fet sobre aquest equipament però també de molts altres explicant que “el pavelló només és la punta del que la gent acaba percebent”.

Vidal: “De moment estem tapant la gotera del 2020 que hem de retallar un 22% les inversions”

Vidal va remarcar que “el consell d’esports i el consell d’entitats és la queixa de l’estat lamentable dels estats dels equipaments”, afegint que “venim d’una fal·lera en comprar patrimoni i en comprar edificis i al final poques coses estan endreçades a nivell d’equipament”.

L’alcalde de l’Espluga va repassar l’estat actual d’alguns equipaments com la llar d’infants que no té suficient espai, també l’Escola de Música que es troba, diu, en un “estat lamentable perquè no compleix com hauria d’estar”. Alhora, va fer èmfasis amb les goteres de l’estudi central de l’Espluga FM Ràdio. Vidal també ha explicat que els jubilats no estan contents al lloc actual i va acabar assenyalant el mal estat de l’Arxiu Municipal. “Un arxiu que fa vergonya, hem de buscar documentació que no trobem, això és molt greu, ens ho hem trobat amb una deixadesa…”, va expressar el batlle.

Josep M. Vidal va acabar la intervenció preguntant-se per què són tants equipaments i també que requereixen molta inversió i manteniment. Va afegir que aquests pròxims anys treballaran amb la idea de posar ordre a tots els equipaments.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, parla sobre la gestió dels equipaments municipals

Per altra banda, Jordi Torre, portaveu del grup de Junts per l’Espluga, va criticar a SOM que “tenim moltes coses pendents de fer, tenim moltes goteres als equipaments municipals, però amb vuit mesos pots explicar quantes goteres heu tapat?”.

ÀUDIO: Jordi Torre, portaveu de Junts per l’Espluga, respon a Josep M. Vidal

L’alcalde de l’Espluga va respondre que “de moment estem tapant la gotera del 2020 que hem de retallar un 22% les inversions, això és tapar una gotera i ben grossa”.

ÀUDIO: Vidal respon al portaveu del líder de l’oposició

Francesc Sánchez de Nova Espluga va contribuir en el debat explicant que “aquest debat em recorda de molts altres de les goteres de l’antic pavelló, això parlo de més de set anys, i avui en dia encara hi ha goteres”. Sánchez afegia que “no parlem de vuit mesos, vuit anys per tapar goteres i encara n’hi ha”.

ÀUDIO: Francesc Sánchez, regidor de Nova Espluga, parla sobre les goteres i que s’hauria de fer autocrítica