Topada entre el govern de l’Espluga i el principal grup de l’oposició, Junts per l’Espluga, per les discrepàncies al voltant de qui ha de fer-se càrrec de les obres de reparació de les rajoles de la pista esportiva del Pavelló Municipal d’Esports de l’Espluga. En el passat ple municipal, el govern anunciava que les actuacions haurien de ser assumides per l’Ajuntament perquè la garantia de l’obra no ho cobreix, mentre que ara Junts ha advertit a través d’un comunicat que hauria d’anar a compte de l’assegurança de l’arquitecte que va projectar el pavelló.

Les dues posicions han topat aquest diumenge en el debat radiofònic de l’Ajuntament a Casa a l’EFMR en què bona part del programa es va dedicar a l’estat dels equipaments municipals. En el cas del nou pavelló, inaugurat el 5 de maig del 2018, el problema es troba en la pista poliesportiva on diverses rajoles han patit esquerdes que troben el seu origen en l’absència de juntes de dilatació.

El govern es pregunta per qui va prendre la decisió?

Debat entre els grups municipals al programa l’Ajuntament a Casa de l’EFMR (Foto: Josep Morató)

Des del grup de l’oposició, que en l’anterior mandat des del govern va impulsar la nova instal·lació, defensen que el cost de la reparació ha de recaure en l’assegurança de responsabilitat civil de l’arquitecte, si l’error es remunta al projecte de l’arquitecte encarregat de dissenyar i dirigir l’obra del Pavelló Municipal.

Al seu temps, l’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, explica que en converses amb l’empresa constructora i l’arquitecte van conèixer les dificultats que van exposar quan s’executava l’obra pel fet de no preveure juntes de dilatació en tractar-se d’un paviment d’una superfície molt gran i també amb incidència del sol que deriva en salts tèrmics importants. Per tant, havent conegut que les reparacions no poden anar a càrrec de la garantia de la construcció, es pregunten qui va prendre la decisió de fer aquest tipus de paviment perquè creuen que és qui haurà d’assumir els costos de les reparacions. El portaveu de Junts per l’Espluga, Jordi Torre, afirma que l’anterior govern no va entrar a valorar si era pertinent o no instal·lar juntes de dilatació perquè són qüestions tècniques que com a regidors desconeixen.

Vidal no accepta ara consells en aquest sentit del grup de Junts quan, diu, en l’anterior mandat no van solucionar aquests problemes. També recriminen al grup de Junts que no fessin cap comentari quan es va explicar en el marc del ple municipal. D’altra banda, el cap de l’oposició explica que els desperfectes van aparèixer el desembre del 2018 i que llavors des del govern van valorar els danys amb l’empresa i van preveure arreglar-ho durant els mesos de juliol i agost del 2019 per coincidir amb l’aturada de la competició esportiva. Torre recorda que quan va arribar el moment ja hi havia hagut el canvi de govern i la intervenció va quedar aturada perquè no es va arribar a fer la valoració final.