El teatre del Casal de l’Espluga ha estat l’escenari on aquest divendres, 6 de març, l’Associació de Municipis per la Independència ha celebrat l’assemblea general amb un centenar d’alcaldes i alcaldesses i regidors i regidores de tot Catalunya.

Ja jornada ha comneçat a dos quarts d’onze del matí amb la obertura de l’acte per part de l’alcalde del municipi, Josep Maria Vidal. Vidal ha recordat que Catalunya, com l’Espluga, és un poble solidari i ha recordat les mostres de suport rebudes durant la riuada del passat 22 d’octubre.

ÀUDIO: Josep M. Vidal, alcalde de l’Espluga, parla sobre la solidaritat

El president de l’entitat, l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, ha aprofitat l’assemblea per demanar unitat a l’independentisme i que es tinguin més en comptes els municipis en les mobilitzacions de país. El president de l’AMI ha precisat que, si bé la crítica a Govern i entitats “podria sonar a retret”, pretén “ser un crit d’alerta per fer valer el pes dels municipis”. 

ÀUDIO: Josep Maria Cervera, president de l’AMI, parla sobre el crit d’alerta al govern

Josep M. Cervera en la clausura de l’assemblea (Imatge: Pep Morató – AMI)

L’assemblea d’aquest divendres també ha comptat amb la visita de la consellera de la presidència de la Generalitat, Meritxell Budó. En declaracions als mitjans de comnicació, la portaveu del Govern ha demanat que la taula de diàleg entre el Govern espanyol i la Generalitat reconegui Catalunya com a nació. Així mateix, ha reivindicat la voluntat de diàleg del Govern: “És inacceptable que se’ns vulgui fer passar pels intolerants, pels que ens neguem a asseure’ns i parlar”.

ÀUDIO: Meritxell Budó, consellera de la presidència de la Generalitat, remarcava la taula de diàleg.

L’Associació de Municipis per la Independència ha escollit l’Espluga com a mostra de solidaritat per la riuada que el municipi va viure el 22 d’octubre de l’any passat.