El Govern de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), destinarà més de 577.700 euros a un total de nou municipis de les comarques de Tarragona per a reparar infraestructures de subministrament d’aigua en alta. Arran de l’episodi de pluges registrat entre els dies 22 I 23 d’octubre, diverses infraestructures municipals de captació i distribució d’aigua varen quedar malmeses.

El passat 6 de novembre, el director de l’ACA va resoldre una declaració de l’emergència de les actuacions derivades d’aquest episodi. Aquesta declaració preveu l’atorgament d’ajuts econòmics a les administracions competents per a la reparació dels danys a infraestructures d’abastament en alta.

Els ajuts, atorgats de manera directa i aprovats en el consell d’administració de l’ACA, serviran per finançar la totalitat dels treballs necessaris per adequar les instal·lacions afectades, principalment captacions, conduccions i bombaments malmesos, amb l’objectiu de garantir el subministrament d’aigua. Les actuacions han d’estar enllestides abans del 31 d’octubre de 2020.

Aquests ajuts beneficiaran a un total de nou municipis de les comarques del Priorat (Ulldemolins -10.900 euros-, Marçà -73.402 euros-, Cornudella de Montsant -33.800 euros-, la Vilella Baixa -3.130 euros-), la Conca de Barberà (Vilaverd -35.000 euros-, Vallclara -113.100 euros-, Vimbodí i Poblet -247.735 euros-) i el Baix Camp (Prades -58.000 euros-, Colldejou -2.500 euros).