L’Institut Català de la Salut (ICS) i una llevadora de Santa Coloma de Queralt no han arribat en cap acord. Una mare demana de poder treballar amb una reducció de jornada a Santa Coloma de Queralt per una situació d’atenció al seu fill de 8 anys, que té diabetis de tipus 1 i és absolutament dependent de la insulina, segons explica el regio7.

En aquest conflicte laboral hi ha tingut veu el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, en què recomana al «departament de Salut que revisi la resolució de denegació del permís» a Anna Bartolí, la llevadora que actualment treballa a la zona d’Igualada actualment, a uns 30 minuts de la seva població de residència i on s’ha escolaritzat el seu fill amb el problema de la diabetis.

La negociació sobre la possibilitat de tenir una jornada reduïda la té plantejada a la gerència de l’ICS de la Catalunya Central, amb seu a Sant Fruitós de Bages.

Bartolí defensa l’empara que li atorga la normativa actual, és a dir, poder treballar a la vora del seu fill i poder demanar reducció de jornada per poder-lo atendre. S’acull a un reial decret (el 1148/2011) que estableix «la prestació econòmica per a l’atenció de menors afectats per càncer o altres malalties greus, com ara la diabetis tipus I. Bartolí es va adreçar al Síndic de Greuges el 27 de gener per exposar la seva situació, i el Síndic, Rafael Ribó, li va respondre la setmana passada indicant com ja s’ha dit que quedada en espera de la rectificació per part de l’ICS, tal com explica el regió7.