L’Espluga de Francolí celebrarà una jornada per reconèixer els cossos de seguretat i d’emergència, especialment Agrupacions de Defensa Forestal, Proteccions Civil, Agents Rurals, Bombers i Mossos d’Esquadra, i agrair-los la seva actuació durant i després de la riuada del passat 22 d’octubre de 2019.

Durant aquells dies a la riuada, més 200 voluntaris d’ADF van venir a donar un cop de mà al muncipi, és per això que es vol oficialitzar aquest reconeixement en què hi haurà un acte de suport i agraïment, a més a més, d’un matí d’activitats infantils i d’un dinar de germanor que organitzarà l’Ajuntament de l’Espluga en coordinació amb l’ADF de l’Espluga i el Secretariat de Federacions d’ADF de Catalunya.

Imatge: Cedida

La jornada que se celebrarà el dia 29 de març al casal de l’Espluga també servirà perquè totes les empreses i Agrupacions de Defensa Forestal de Catalunya facin la donació de material i eines a l’ADF de l’Espluga. El Secretariat de Federacions ADF de Catalunya que va obrir un compte específic per recollir donatius econòmics que es destinaran a reconstruir l’ADF de l’Espluga també donarà a conèixer la xifra.

Agrupacions de Defensa Forestal, Proteccions Civil, Agents Rurals, Bombers, Mossos d’Esquadra i empreses col·laboradores van tenir un paper rellevant en la riuada, no només a l’Espluga sinó a tota la comarca. Tot i això molts ADF del territori van venir ajudar als companys de l’Espluga després que la riuada s’ho emportés tot.

Desenes de vehicles ajudant en la recuperació del territori (Imatge: Pep Morató)