A pocs dies de commemorar el 8 de març, Dia Internacional de les Dones, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i altres col·lectius organitzen diverses activitats obertes a la ciutadania. Amb la realització d’aquestes propostes es pretén recordar i reivindicar el rol de les dones en la societat i la igualtat de gènere. Les activitats es durant a terme durant tot el mes de març.

Entre elles podem trobar el recull de textos “Escriu per a la igualtat” del 24 de febrer al 27 de març. Les bases per enviar els texts es poden trobar a www.concadebarbera.cat

Destaca l’acte principal a la Conca per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el dia 9 de març, el dia posterior al 8M. Hi haurà la lectura del manifest, un taller sobre micromasclismes i un berenar de dones, a les 18.00 h al Consell Comarcal.

A partir d’aquest dia i fins el 27 de març es podrà visitar l’exposició “Simone de Beauvoir: feminista i escriptora”. A més es farà una passejada amb perspectiva de gènere per l’Espluga de Francolí. Concactiva també se suma al programa d’acte amb el taller d’emprenedoria en femení, el 10 de març a les 18.30 h.

Es recuperarà la representació teatral de l’obra “Divorciades, evangèliques i vegetarianes” a càrrec del Grup de teatre Fila Zero. Les representacions seran a Solivella el 7 de març a les 18.00 h i a Vimbodí i Poblet el 15 de març a les 18.00 h.

Per altre banda, també hi haurà la xerrada “Dones: drets i obligacions” a càrrec de l’advocada del SIAD a les diverses associacions de dones de la comarca. (Rocafort de Queralt (2 de març), Vimbodí i Poblet (4 de març), Santa Coloma de Queralt (11 de març), Solivella (16 de març) i Montblanc (24 de març).

ÀUDIO: Marta Ollé, SIAD Consell Comarcal