La sala de les Corts Catalanes de Montblanc acollirà aquest divendres la presentació de la campanya Amnistia Ara! que impulsa Òmnium Cultural i la plataforma Som el 80 % a Manresa. És una de les primeres activitats que realitza la gestora d’Òmnium Cultural de la Conca de Barberà i la Baixa Segarra.

L’acte se celebrarà a les 7 de la tarda i comptarà amb la participació de la Xavier Antich, membre de la Junta Nacional d’Òmnium i filòsof, mantindrà una conversa sobre l’Amnistia amb Núria Pelay, tècnica de projectes de cooperació internacional i responsable de projectes a la riba sud de la mediterrània i llatino-amèrica a la Fundació Josep Comaposada.

Òmnium impulsa aquesta campanya de la plataforma Som el 80% per reclamar l’amnistia per a totes les persones perseguides judicialment amb motiu del Procés com a pas imprescindible per enfortir l’aposta pel diàleg. La plataforma Som el 80% té el suport inicial de més de 200 personalitats de la societat civil i el manifest reclama la necessitat d’anul·lar totes les causes obertes contra l’independentisme i que el conflicte torni al terreny de la política, “d’on no hauria hagut de sortir mai” per trobar “els mecanismes democràtics necessaris perquè els ciutadans de Catalunya pugui decidir lliurement el seu futur”.

El passat cap de setmana a l’Informatiu Cap de Setmana vam entrevistar a Núria Griso i Àlex Rebollo de la gestora d’Òmnium Cultural que ens van explicar com ha viscut els primers mesos l’entitat i qui són els projectes futurs.

ENTREVISTA A NÚRIA GRISO I ÀLEX REBOLLO