Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu avui dimecres a les comarques de Tarragona, Lleida i sud de Barcelona. L’episodi de vent es mantindrà fins demà dijous però amb menys extensió i intensitat.

Segons l’SMC, aquest dimecres al matí les ratxes de vent poden ser especialment intenses a les comarques del Tarragonès i Baix Camp, on es podran superar els 72 km/h. També es veuran afectades pel fort vent però amb menys probabilitat la resta de comarques de Tarragona, comarques del sud de Lleida, nord de les Terres de l’Ebre i comarques del sud de Barcelona. El moment de màxima probabilitat de ratxes fortes serà aquest matí i fins al migdia.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l’exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l’efecte del vent.

A nivell general, cal fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Trobareu tots aquests consells al web interior.gencat.cat/ventades