Montblanc reordenarà la mobilitat del municipi, donant prioritat als vianants i bicicletes per sobre dels vehicles. L’Ajuntament ha encarregat la redacció d’un pla de mobilitat urbana per millorar la circulació i convertir Montblanc en un municipi més sostenible.

El primer pas serà realitzar una diagnosi de la situació actual dels carrers i vies principals del municipi per després fer les primeres actuacions. El pla es farà amb la participació dels veïns i comerços i l’objectiu és que tingui una vigència d’uns deu anys.

Tot plegat va més enllà, i apel·la als ciutadans a canviar la forma de moure’s per Montblanc, amb transports més eficients. David Soler, tècnic de l’empresa Doymo, destaca que “el primer que farem és analitzar com està Montblanc. Ara bona part dels carrers tenen com a prioritat els vehicles, i això ho volem canviar”

ÀUDIO: David Soler, tècnic de l’empresa Doymo

L’Ajuntament ha detectat les primeres mancances gràcies a les instàncies que han presentat molts veïns. Una de les primeres accions serà millorar el pas de vianants del carrer Muralla Sant Jordi, que ara genera molts problemes de mobilitat. Amb a posada en marxa del porta a porta, la illa de contenidors que hi ha a tocar del pàrquing de les Arcades desapareixerà i servirà també per ampliar zones d’aparcament. El regidor de mobilitat, Oriol Pallissó, ha destacat que “volem fer un pla per convertir Montblanc en un lloc segur per als vianants i més eficient energèticament. Montblanc ha crescut però la mobilitat no s’ha adaptat als canvis, ara ho hem de fer”.

ÀUDIO: El regidor de mobilitat, Oriol Pallissó, destaca el reordenament

El pla també inclourà els camins escolars segurs: espais adaptats als carrers perquè els nens i nenes puguin anar a l’escola a peu sense cap perill. Tot plegat s’està treballant amb el grup ciutadà Montblanc es mou integrat per pares i mares dels centres escolars. La regidora d’educació, Carme Pallàs, assegura que “ho estem treballant de manera consensuada, gràcies a la feina que ja va fer aquest grup de pares i mares”.

ÀUDIO: La regidora d’educació, Carme Pallàs, assegura que s’ha treballat amb grups de pares i mares

L’Ajuntament també preveu senyalar itineraris amb bicicleta als carrers de Montblanc, per incentivar l’ús d’aquest transport.