El Síndic de Greuges ha publicat aquest febrer l‘Informe Anual del Defensor de les Persones de l’any 2019, del qual es desprèn que a la comarca la Conca de Barberà es van recollir un total de 42 queixes i consultes durant tot l’any, que van estar dividides en 24 queixes i 18 consultes. La Conca de Barberà és la tretzena comarca catalana que menys queixes i consultes ha tramitat al Síndic de Greuges aquest 2019.

L’Ajuntament de Montblanc ha realitzat 12 de les 42 queixes i consultes durant l’any 2019. Els Ajuntaments de L’Espluga de Francolí, Conesa, Vimbodí i Poblet, Blancafort, Rocafort de Queralt, Barberà de la Conca i Pontils n’han realitzat una cada un. L’Ajuntament de Sarral dues queixes i consultes durant l’any 2019

El Síndic de Greuges durant aquest 2019 va obrir una actuació d’ofici relativa als danys provocats per la llevantada del mes d’octubre de 2019 a les comarques de la Conca de Barberà i les Garrigues. En concret, denuncien que l’Agència Catalana de l’Aigua no en fa el manteniment necessari, i que les lleres estan brutes i plenes de canyes, arrels, sediments, arbres, etc.