Sota el nom Espluga Segura s’ha constituït una nova plataforma veïnal que pretén fer front al problema dels nombrosos robatoris en domicilis dels darrers mesos. Aquesta iniciativa vol ser el nexe d’unió entre la ciutadania i l’Ajuntament.

Davant d’un centenar de persones l’Espluga Segura es va presentar en la primera reunió amb els veïns de l’Espluga de Francolí. En aquesta primera trobada es van escoltar les preocupacions de la població i van fer un llistat de reclamacions que traslladaran a l’Ajuntament. La inquietud va despertar els veïns i veïnes de la població que van voler conèixer de primera mà els objectius de la plataforma i dir-hi la seva.

De la primera trobada en van extreure algunes propostes i neguits dels veïns, com també un recull de signatures per fer pressió. Des del govern, entenen la preocupació de la ciutadania i recorden que ja s’ha intensificat el patrullatge dels Vigilants Municipals. Una de les mesures esperades per part de la plataforma és la instal·lació dels lectors de matrícules als accessos del municipi, una eina que espera ara l’aprovació dels pressupostos de l’Ajuntament.

Arran dels darrers robatoris, l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí, ja va anunciar recentment que augmentava el nombre de Vigilants Municipals i les hores de vigilància, com a resposta a aquests successos. També els Mossos d’Esquadra han intensificat els patrullatges.