L’energia solar és una solució neta i mediambientalment viable, una energia renovable per la qual un país mediterrani amb llargues hores de sol sembla inevitable apostar. Després que el Govern hagués aprovat el novembre de 2019 el decret per a l’emergència climàtica i l’impuls a les energies renovables, diverses empreses s’han interessat per la comarca per poder realitzar projectes de parcs solars.

Segons ha pogut saber l’EFMR.cat aquestes últimes setmanes diverses empreses s’han posat en contacte amb el territori per poder comprar o llogar terrenys rústics a la Conca de Barberà, concretament a la zona de l’Espluga de Francolí i a l’altiplà de la Segarra. Un altre exemple és l’empresa d’energies renovables Makena Project que ha penjat cartells a Santa Coloma de Queralt en què expliquen que busquen terrenys rústics.

L’empresa catalana busca comprar terrenys amb una superfície a partir de 100 hectàrees o inferiors (des de 2 hectàrees) si tenen proximitat a la Xarxa de Transport o Subestacions elèctriques. També han de ser terrenys amb pendents inferiors al 30% amb una bona orientació preferiblement al sud.