Aquest dijous 20 de febrer, l’Espluga de Francolí ha donat la benvinguda a la Reina Carnestoltes amb festa, xerinola i disbauxa. Tot plegat amb un punt de reivindicació envers la dona i contra el canvi climàtic.

Enguany la 38a Reina Carnestoltes ha arribat 15 minuts tard del previst, tot un repte, ja que l’any passat va arribar mitja hora tard. En tot cas petits i grans l’han rebuda a la plaça de l’Ajuntament. Allí la reina, més ben dit una sirena, ha llegit el discurs en què ha criticat els polítics i el masclisme. També ha parlat de la destrucció del planeta i que la vida són dos dies.

El discurs de Sa Majestat la Reina Carnestoltes ha acabat que “A partir d’avui jo mano, i elles més! I que com som nosaltres les que decidim el què, decidim ara mateix que queda inaugurat el 38è Carnaval de l’Espluga de Francolí!!!”

És la segona vegada que la Carnestoltes té una carrossa en forma de camioneta, enguany vestida de plàstic. Per celebrar el Dijous Gras Sa Majestat la Reina Carnestoltes ha continuat pels carrers de la vila entrant a comerços i establiments espluguins per tal de ser rebuda de la millor manera.