Riuada Solidària a Montblanc ha fet pública aquest dimecres la xifra total de la recaptació realitzada amb les diverses activitats solidàries i donacions al compte corrent de la plataforma ciutadana. S‘han recaptat un total de 42.621,93 euros que es destinaran a ajudar a les persones damnificades pels aiguats del 22 d’octubre de 2019.

Les activitats empresarials o comercials de tot tipus s’emportaran el 30% del total dels diners recaptats, fins a un màxim de 2.000 euros per projecte, igual que per als habitatge habituals. Pel que fa a altres habitatges s’hi destinarà el 10% del total fins a un màxim de 500 euros per sol·licitud, igual que en el cas dels magatzems i construccions agrícoles. En el cas de les infraestructures de rec comunitàries i camins veïnals es destinarà un 20% del total.

Un cop aprovades i presentades les bases definitives ara s’obre el període per presentar els projectes que optaran a les ajudes, que s’allargarà fins al 20 de març. Serà llavors quan una comissió avaluadora s’encarregarà d’analitzar tots els projecte presentats. El 22 de maig s’acabarà el termini per resoldre les ajudes i notificar-les als afectats. El 22 d’octubre d’aquest any, un any després de la riuada, serà la data final per haver repartit tots els diners entre els projectes presentats.

ÀUDIO: Àlex Rebollo, portaveu de Riuada Solidària a Montblanc

La comissió avaluadora està formada per dos patrons de la Fundació Martí l’Humà Tot Conca, dos membres de Riuada Solidària al Francolí, dos tècnics amb experiència en l’àmbit de les subvencions i tres representants d’entitats o associacions implicades en les activitats solidàries.

Per tal d’atendre els dubtes i demandes de les persones sol·licitats, Riuada Solidària a Montblanc atendrà als ciutadans diversos dimarts, dijous i dissabtes del mes de febrer i març. Concretament els dies 20, 22, 25, 27 i 29 de febrer i 3, 5, 7, 10 i 12 de març. Els dimarts i dijous de 5 a 7 de la tarda i els dissabtes d’11 a 1. L’atenció es farà al primer pis del Casal d’Entitats.