L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, històric militant d’Esquerra Republicana, ha decidit deixar el partit independentista. Així ho ha publicat avui elMón.cat i ho han confirmat fonts properes a Andreu.

Andreu ha decidit deixar el partit després de pràcticament tres dècades de militància, on a més hi ha tingut un paper destacat. Va ser Diputat al Parlament de Catalunya del 2012 al 2015 i al Congrés dels Diputats del 2004 al 2008. També va ser senador del 2000 a 2004. A més, Andreu va dirigir el partit al Camp de Tarragona durant diversos anys.

Segons publiquen diversos mitjans, Andreu va comunicar la baixa de la seva militància al partit el passat 12 de febrer. Andreu es va sumar a la direcció de la Crida al gener de l’any passat, una decisió que no va agradar a la direcció d’ERC.

El govern a Montblanc no perilla

Segons fonts municipals, que Andreu deixi la militància d’ERC no fa canviar l’acció del govern. De fet, el partit que governa és Agrupament Catalanista de Montblanc, que tot i que sum pels republicans acull diverses sensibilitats independentistes. Les mateixes fonts asseguren que el compromís d’Andreu “és amb Montblanc i amb la independència”.