Davant la sensació d’inseguretat que es viu a l’Espluga arran de l’onada de robatoris ha nascut la plataforma ciutadana Espluga Segura. Una plataforma que està compresa majoritàriament pels veïns de l’Espluga de Francolí afectats per robatoris durant aquests últims mesos.

La plataforma fa una crida a tothom aquest dimarts a dos quarts de vuit del vespre a l’auditori Carulla Font de l’Espluga per presentar-se en societat. En aquesta reunió també s’explicarà i es donarà a conèixer les iniciatives i objectius que volen dur a terme i rebre el suport del poble.

Segons la plataforma Espluga Segura, que l’EFMR.cat ha pogut parlar, des de l’octubre fins al dia d’avui al municipi ha patit una vintena de robatoris, en alguns dels casos els lladres han entrat dos cops a la mateixa casa.

Tot va començar a l’octubre després de la riuada que hi va haver diverses denúncies de robatoris, tot es va agreujar al dissabte 16 de novembre de 2019 en què es van denunciar 8 robatoris en habitatges en dues hores a l’Espluga.