L’Acampada Jove va anunciar aquest dijous a través de les xarxes socials sis nous grups que formaran part de les #25Acampades el 16, 17 i 18 de juliol a Montblanc. D’aquesta manera Mafalda, Prozak Soup, Roba Estesa, Xavi Sarrià i el Cor de la Fera, No Logo i Xarxa se sumen als ja anunciats Oques Grasses, Ebri Knight, Smoking Souls.

El director del festival, Pau Morales, ha volgut destacar que “des de l’organització seguim treballant per feminitzar el cartell de l’Acampada Jove i que cada vegada hi hagi més presència de dones a l’escenari, així com fer del festival un espai lliure de sexisme”.

En aquest sentit, Morales ha afegit que “som conscients que el món musical és un clar reflex de la societat patriarcal que vivim i, entre tots i totes, tenim el repte de canviar-ho”.

El grup de Túria, Mafalda, trepitjarà per primer cop l’escenari de l’Acampada Jove. Amb el seu estil que barreja ska, reggae, funk i hardcore, que ells mateixos diuen “Reggaecore” faran vibrar a tots els acampats i acampades. Al seu torn, Prozak Soup torna al festival amb el seu darrer disc Very Empastre. El grup valencià aposta pel post-hardcore, el rap, el hip-hop crític i l’electrònica clàssica, una fusió de ritmes que ompliran el recinte de l’Acampada Jove.

Per altra banda, la lluita feminista omplirà el festival amb la música de Roba Estesa, que torna a l’Acampada Jove per presentar-nos el seu darrer treball Dolors. També, el cantautor i membre fundador del grup valencià Obrint Pas, Xavi Sarrià, torna a l’Acampada amb el seu primer disc en solitari Amb l’esperança entre les dents amb la banda El Cor de la Fera.

L’herència i essència d’Aspencat, No Logo aterra per primer cop al festival. És el nou projecte musical de Kiko Tur, líder d’Aspencat que engega aquesta nova etapa entenen la música com una eina de transformació social. Per últim, el grup mallorquí Xarxa presentarà el seu nou treball La vida i el foc per primer cop al festival.

L’Acampada Jove, el festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana i l’Associació Cultural Acampada Jove, arriba a la seva 25a edició a Montblanc el 16, 17 i 18 de juliol. Històricament, l’Acampada s’ha celebrat a Sant Celoni i Arbúcies.