El centre especial de treball Aprodisca de Montblanc ha començat a treballar al cementiri municipal.

Gràcies a l’acord arribat amb l’Ajuntament, els treballadors del centre s’encarregaran, a partir d’ara, del manteniment, jardineria i vigilància del cementiri.

D’aquesta manera, Aprodisca pot donar feina als seus usuaris alhora que els integra a la societat i al mercat laboral. La gerent d’Aprodisca, Anna Mas, explica que “aquest projecte ens dona l’oportunitat que persones amb discapacitat intel·lectual i amb problemes de salut mental puguin mantenir un lloc de treball, estem molt contents que l’Ajuntament hagi confiat en nosaltres”.

ÀUDIO: Anna Mas, gerent d’Aprodisca

No és la primera vegada que Aprodisca i l’Ajuntament treballen conjuntament. Ja l’any passat, treballadors del centre es van encarregar de la retirada d’herbes al centre històric.

Tot plegat forma part d’un projecte de millores al cementiri que està impulsant l’Ajuntament amb recursos propis. S’ha millorat l’accés a les instal·lacions i s’està arreglant la façana exterior, per deixar la pedra vista amb l’objectiu que els nínxols respirin molt més. El regidor de serveis municipals, Santi Porta, destaca que “presentem diverses millores que creiem que dignificaran molt més les instal·lacions del nostre cementiri”.

ÀUDIO: Santi Porta, regidor de serveis municipals de Montblanc

Durant la legislatura l’equip de govern es marca com a objectiu pintar tots els nínxols, arreglar tots els passadissos del cementiri i també adaptar totes les instal·lacions a persones amb mobilitat reduïda.