Aquests dies s’ha presentat la Volta Ciclista a Catalunya a les instal·lacions de l ‘INEFC de Barcelona i tal com va quedar palés, l’edició 100 de la Volta Ciclista a Catalunya, que se celebrarà del 23 al 29 de març, passarà de llarg de la Conca de Barberà.

L’any passat la Volta va passar per l’Espluga de Francolí, Montblanc, Vimbodí i Poblet i Vilaverd. Tot i això la Volta feia 4 anys que no passava per les carreteres del territori conquenc. La segona etapa de la 499a edició va començar a Valls i va acabar a Vila-seca.

La primera edició de la volta ciclista Catalunya que es va disputar el 1911 va passar per la Conca de Barberà. Concretament va ser la segona etapa d’111 km que anava de Tarragona a Lleida i va passar pel Coll de Lilla.

La Volta, prova inclosa dins del calendari de l’UCI World Tour, és la tercera cursa per etapes més antiga de les que es disputen actualment, només rere el Tour de França i el Giro d’Itàlia. Com cada any permetrà veure rodar per les carreteres catalanes per on passa als millors ciclistes del pilot internacional, atrets pel prestigi de la cursa i pel seu atractiu recorregut. Alguns noms propis com el de l’excampió del món Alejandro Valverde, Nairo Quintana, Warren Barguil, Marc Soler o el vigent vencedor de la prova, el colombià Miguel Ángel López, ja han confirmat la seua presència a l’edició 100.