El Carnaval de l’Espluga de Francolí viurà el seu moment de màxima esplendor el dissabte amb la Rua de les Mil Disfresses i la desfilada al Pavelló del Casal, són els dos instants més esperats de la festa de la disbauxa, tot i que també hi ha altres actes que arrodoneixen la programació del carnaval més multitudinari de la Conca de Barberà.

En són un exemple l’arribada de la Reina Carnestoltes dijous, la jornada de Carnaval a les escoles divendres amb els infants de la vila i les seves disfresses com a protagonistes o bé el mateix carnaval infantil del diumenge que comptarà amb l’espectacle “Danses Esbojarrades”. La reina dels poca-soltes es presentarà en societat dimecres a les 20 h al programa “Xerrar va bé” de l’EFMR on explicarà tots els detalls de la seva arribada. La programació acabarà dimarts amb l’enterrament de la sardina a la plaça de la vila, repetint així l’escenari recuperat l’any passat, ja que va potenciar-ne el seu caliu, i també amb el repartiment dels premis del carrer.

Mentre s’ultimen els preparatius, ja s’ha obert el termini d’inscripció per les comparses, tant a la rua com al sopar popular del Pavelló del Casal.  Les entrades del sopar es poden adquirir a l’Oficina de Turisme fins al dilluns 17 de febrer. El mateix dia també acabarà el termini d’inscripció de les comparses al Carnaval, que en aquest cas es fa a les oficines de l’Ajuntament de l’Espluga. 

Presentació del Carnaval de l’Espluga (Imtage: Cedida)