Ajuntament i propietaris de l’horta d’amunt de l’Espluga de Francolí es van reunir el passat divendres, 31 de gener, per tractar diversos temes sobre la zona dels horts que la riuada del passat 22 d’octubre va afectar.

Un dels temes que es va debatre va ser l’estat de la séquia que es veu greument afectada en alguns punts. La reconstrucció d’aquesta s’ha d’esperar al fet que el Consell de Ministres aprovi el decret d’emergència per aiguats i altres catàstrofes naturals del 20 de setembre del 2019.

Tot això, de moment la comunitat de regants van decidir que es demanarà un pressupost per poder-ho presentar a Riuada Solidària que també els servirà per saber el cost de les obres que comportaria si ho volguessin portar a terme els regants.

Un altre punt important és l’estat legal de la comunitat de regants de l’hora d’amunt, ja que està creada però no donada d’alta. Aquest últim pas s’està realitzant amb la col·laboració de l’ACA.