Montblanc activa una bústia ciutadana per tal que el ciutadans hi puguin dir la seva, ja sigui en forma d’ incidències o bé, de propostes de millora. En els dos casos, s’ha d’omplir un senzill formulari que s’envia directament al consistori montblanquí. La idea és que la gent de Montblanc pugui interpel.lar directament amb l’Ajuntament sense haver de fer un procediment oficial com és una instància i simplificar el procediment.

De la mateixa manera, l’Ajuntament de Montblanc posarà en marxa diverses trobades amb veïns del municipi per fomentar els espais de participació ciutadana i donar veu als vilatans. Una d’aquestes trobades tindrà lloc al mes de març amb els veïns del Sol de l’Horta, al novembre amb els veïns de La Canal i Sant Joan i també es faran actes similars al juny amb els alcaldes pedanis i una altra trobada al mes de setembre.

També han volgut reformular l’agenda existent, i fer-la d’aquesta manera, més dinàmica i més accessible per a les entitats i col.lectius que vulguin cel.lebrar diversos actes.