L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà es reactiva després de gairebé dos anys d’inactivitat, i ho fa vinculada a l’associació d’hostaleria de la província de Tarragona.

Per primera vegada, l’entitat comarcal, que va néixer l’any 2004, s’integra a la provincial, per créixer i potenciar la gastronomia local.

La nova junta de l’entitat, presidida per Josep Ramon Guiu de Vilanova de Prades, integra restauradors i hostalers de Santa Coloma de Queralt, Montblanc, l’Espluga de Francolí, Vimbodí i Poblet i Solivella, entre d’altres. L’entitat arrenca amb 22 associats, que esperen poder ampliar els propers mesos. El president de l’associació provincial, Francesc Pintado, ha participat aquest divendres a la presentació de la nova junta de l’entitat comarcal. Pintado ha destacat que “

ÀUDIO: Francesc Pintado, president de l’AEHT

Entre els objectius, es marquen potenciar els productes genuïns de la comarca, com el vi trepat, el safrà o la tòfona. És per aquest motiu que a la primavera i la tardor faran les jornades Sabros de la Conca als restaurants de la comarca, participaran a la fira de la tòfona i del safrà, i a les festes del trepat i la verema. El president, Josep Ramon Guiu, destaca que “a la Conca som únics i hem de potenciar les nostres productes”.

ÀUDIO: Josep Ramon Guiu, president de l’AEHCB

L’associació provincial ha treballat els darrers mesos per potenciar les agrupacions locals i comarcal, amb l’objectiu de potenciar la gastronomia del territori. L’Alt Camp i el Priorat són les dues properes comarques que l’entitat vol reactivar.