Aquest divendres 7 de febrer, a les 17.30 hores, es farà la descoberta d’una troballa paleolítica a la Cova de la Font Major, a l’Espluga de Francolí. La troballa és excepcional i marcarà una fita en la història de l’arqueologia catalana.

La presentació anirà a càrrec de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; de l’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep M. Vidal; del director de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), Robert Sala; i del director del projecte de recerca sobre la Cova de la Font Major i autor de la troballa, Josep Maria Vergès.

La presentació es farà als mitjans i a les 7 de la tarda es farà un acte obert al públic per donar a conèixer la troballa. Aquest acte anirà a càrrec de l’historiador espluguí Antoni Carreras, dels arqueòlegs i investigadors de l’IPHES i també comptarà amb la participació d’investigadors del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA).