Les dades del mes de gener indiquen que el llistat de persones sense feina s’ha incrementat a la Conca de Barberà en 765 respecte al mes anterior (8.15%). L’Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya indica que en un any la xifra de persones aturades ha disminuït.

Les dades per municipis

Rocafort de Queralt, Santa Coloma de Queralt, Senan, Solivella, Vallclara i Vilanova de Prades han registrat un lleuger descens en la xifra de ciutadans aturats. En canvi, els municipis amb un important pes de l’economia són els que concentren un increment més elevat de la desocupació. Montblanc (8,59%), l’Espluga de Francolí (8,18%), Blancafort (3,48%), Conesa (15%), Llorac (15,38%), Les Piles (2,33%) i Vimbodí i Poblet (6,95%).

Nou municipis mantenen la seva taxa d’atur respescte al mes anterior: Barberà de la Conca, Forès, Passanant i Belltall, Pira, Pontils, Sarral, Savallà del Comtat, Vallfogona de Riucorb i Vilaverd.

Senan no ha tingut cap persona aturada aquest gener del 2020. Els municipis més grans de la comarca com Montblanc té 316 persones aturades, l’Espluga de Francolí 151 aturats i Santa Coloma de Queralt 104 persones aturades aquest gener.