El Govern destinarà més de 10 milions d’euros a les actuacions necessàries per reparar els danys produïts pels aiguats del 22 i 23 d’octubre de 2019. Així ho ha explicat la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu, que avui ha estat presidida excepcionalment pel vicepresident Pere Aragonès.

Aquells dies es va produir un episodi d’aiguats torrencials que van afectar diverses comarques de Catalunya. A les comarques de l’Alt i el Baix Empordà, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Pla d’Urgell es van produir precipitacions per sobre dels 150 mm.

La resposta hidrològica va ser especialment severa a la conca del Francolí, a les rieres de la Conca de Barberà, el Baix Camp i el Tarragonès; als afluents del Segre pel marge esquerre (Sió, Ondara, Corb, Gorgs i Femosa); al tram final del Llobregat, a la capçalera del Ter, als afluents del baix Ter (Terri, Onyar i Daró) i a la Muga, així com a les rieres de tot el litoral i el prelitoral.

En conseqüència, el 6 de novembre ja es va dictar la corresponent declaració d’emergència i es van iniciar els diferents treballs per a la reparació i reposició de les infraestructures i del domini públic hidràulic afectat. Us treballs als quals el Govern ha acordat avui destinar-hi 10.703.856 euros.

Foto de la reunió del Govern