S’ha presentat el certament literari ‘Vila de Montblanc’ que s’estrenarà el 15 de maig de 2020. El concurs estarà dotat amb dos premis, el premi ‘Pont Vell’ en poesia i el premi ‘Portal de Bové’ en narrativa, dotats amb 2.000 i 5.000 euros respectivament.

Des de l’Ajuntament de Montblanc asseguren que ‘és una aposta important per fomentar la cultura i engrescar a tots els grans escriptors i grans poetes del territori tinguin una oportunitat per presentar els seus treballs’.

Des de l’Associació literària l’Escarritx agraeixen a l’Ajuntament haver comptat amb ells i prometen posar-hi tots els seus recursos perquè el certament sigui tot un èxit.

El certament es durà a terme a l’Església de Sant Francesc en forma de sopar literari. Hi tindrà presència un jurat de 5 membres per la vesant narrativa i 5 membres per la poètica. A més, també hi seran presents dos presentadors per amenitzar l’acte juntament amb diferents tipus d’espectacles.

ÀUDIO: Judit Pere, regidora de Cultura

En narrativa el jurat el formaran Martí Gironell, Mª Carme Roca i Coia Valls, escriptors de renom i guardonats amb els premis Ramón Llull, Prudenci Bertrana o Nestor Lujan. En poesia el jurat estarà format per Jordi Pàmias, Vicenç Llorca i Àngels Moreno. A més, el jurat de les dues vessants també tindran un membre de l’Escarritx i un escriptor o poeta de la Conca de Barberà.

ÀUDIO: Enriqueta Moix, Associació Literària Escarritx

Josep Andreu, alcalde Montblanc agraeix aquestes iniciatives, ja que assegura que a Montblanc sempre s’ha lluitat per preservar la cultura i la voluntat de divulgar-la. També afirma que els certament literaris són necessaris per ‘preservar la llengua en moments tan difícils políticament’.

ÀUDIO: Josep Andreu, alcalde de Montblanc

Les bases ja han estat redactades i en breus es podran veure al web de l’Ajuntament de Montblanc.