El primer ple del 2020 a l’Espluga de Francolí va servir per fer balanç de l’estat de les obres de restitució de la xarxa d’aigües residuals que està executant el Consell Comarcal. A l’Espluga encara queda per definir el primer tram des de Vimbodí, mentre que ara s’està revisant el traçat entre el camp de futbol i el naixement del riu que s’espera que no estigui gaire malmès.

En aquestes tasques d’estudi, també s’ha pogut comprovar que el pou de bombeig del parc fluvial es troba en bon estat i, d’altra banda, s’ha pres una determinació en relació al col·lector del pont de la Palanca fins a la depuradora. Finalment, es refarà seguint el mateix traçat que tenia abans de la riuada, és a dir, resseguint la llera del riu. Les altres opcions s’han descartat perquè es consideren més complexes i ara mateix inviables.

El Ple Municipal va aprovar per unanimitat la moció que recull l’acord dels ajuntaments de la Conca de Barberà afectats per l’aiguat i el Consell Comarcal en què s’exigeix al Consell de Ministres l’aprovació del reial decret d’ajudes.