L’Acampada Jove ja prepara l’edició més especial de la seva història. El jovent republicà celebrarà un quart de segle del certamen i per dotzè any consecutiu el festival político-musical dels països catalans rebrà milers de persones a Montblanc els propers 16, 17 i 18 de juliol. El director de l’Acampada Jove, Pau Morales, en una entrevista a l’EFMR.cat ha explicat tot el que s’està preparant.

Si l’Acampada Jove sempre ha tingut un caire reivindicatiu més alt que molts altres festivals, enguany, amb la situació política, això encara és més evident, ja que ha sortit publicada la sentència del procés i la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea. “Des d’ara i fins que arribi l’Acampada farem tot el possible perquè es compleixi la justícia Europea, que és la que no ha estat en els tribunals espanyols, i la 25 edició la celebrem a l’Acampada amb l’Oriol”. Explica Pau Morales, “el jovent d’aquest país ha estat el protagonista de totes les mobilitzacions, després de la sentencia, per tant seguirem dempeus, seguirem mobilitzats i lluitarem amb tota la força de la vida”. Finalment també afegia que “volem aconseguir que l’Oriol Junqueras estigui en aquesta 25a Acampada Jove“.

ÀUDIO: Pau Morales, director de l’Acampada Jove, parla sobre el poder que té el jovent.

Acte polític de l’Acampada Jove 2019 (Imatge: Pep Morató)

El cartell musical del festival d’enguany serà dels més “atractius”, segons el seu director. Durant els tres dies que dura, hi actuaran una trentena de bandes de rock, pop, cantautors, DJ’s i altres estils musicals. De moment s’han donat a conèixer els noms d’Oques Grasses, Ebri Knight i Smoking Souls. Morales afirmava que “des del principi aniran sortint moltes novetats de les quals moltes no només seran grups musicals”. En aquesta línia argumentava que “volem que l’edició d’enguany sigui una experiència tot el festival a cada minut”.

ÀUDIO: Morales defienix que serà l’edició més històrica

Per celebrar els vint-i-cinc anys de l’Acampada Jove, l’organització concreta que es faran actes els dies del festival, però també durant l’any. Alguns d’ells seran itinerants, trepitjant les seus que han acollit anteriorment el festival, com són Arbúcies i Sant Celoni. En aquestes poblacions se celebrarà el Concurs de “Música Jove”.

24a edició de l’Acampada Jove (Imatge: Pep Morató)

Simbiosi total amb Montblanc

L’acampada Jove se celebrarà a la capital de la Conca de Barberà per 12è any consecutiu. A finals de la 24a edició del festival no estava garantida la continuació, ja que no hi havia conveni. Finalment a finals de setembre d’aquest 2019 l’Ajuntament de Montblanc i el Jovent Republicà van signar el conveni que garanteix la seva celebració a la vila aquest 2020, prorrogable fins al 2023. “Havíem de mirar quines eren les millors opcions pel festival, la nostra responsabilitat és buscar el millor per l’Acampada”, recalcava el director, afegint que “a Montblanc hi estem molt còmodes i és el millor espai per poder continuar fent l’Acampada Jove“. La plaça Major de la població acull dos dels moments clau de l’Acampada: l’acte polític central de dissabte, i la final del concurs “Música Jove”, que aplega grups emergents d’arreu dels Països Catalans.

ÀUDIO: El director del Festival esmenta la bona relació amb el municipi de la Conca de Barberà

Acte polític de l’Acampada Jove 2019 (Imatge: Pep Morató)

Solidaritat amb els afectats de la riuada i prudència pel festival

Un dels fets que ha marcat aquest 2019, malauradament, ha estat la Riuada del Francolí del passat 22 i 23 d’octubre amb víctimes mortals, desapareguts i molts desperfectes. Des de l’organització expressen un missatge de solidaritat i d’escalf per tota la gent de la Conca. A més a més, l’Acampada Jove ha estat a disposició des del principi amb l’Ajuntament de Montblanc i Protecció Civil per parlar de la situació perquè no quedi en oblit.

La zona de campament i part de la zona del Festival està a tocar del riu Francolí, una zona que per l’aiguat va quedar afectada. Tot i això, Pau Morales explicava que “L’Acampada Jove és un festival que sempre complim totes les normatives, amb tots els tràmits, i l’edició del 2020 l’estem fent exactament igual que la del 2019. No hauria d’haver-hi cap problema en poder-ho fer, en qualsevol cas estem en coordinació amb l’Ajuntament”.

ÀUDIO: Morales explica que compleixen la normativa i que treballen conjuntament amb Protecció Civil

Matí de dijous a l’Acampada Jove 2019 (Imatge: Pep Morató)

Actualment el preu dels abonaments de tres dies amb dret a acampada està disponible a la pàgina web a un preu de 48€. La 25a edició de l’Acampada Jove, el festival político-musical organitzat pel Jovent Republicà i l’Associació Cultural Acampada Jove, tindrà lloc a Montblanc els propers 16, 17 i 18 de juliol.

RECUPERA L’ENTREVISTA SENCERA DE L’INFORMATIU CAP DE SETMANA

1 COMENTARI

Comments are closed.