El ple de l’Ajuntament de Montblanc va aprovar per unanimitat una moció per demanar a l’Estat que aprovi les ajudes pels afectats per la riuada del 22 d’octubre de 2019.

Els tres grups, Agrupament Catalanista, Junts per Montblanc i PSC van reclamar a l’Estat que aprovi al consell de ministres l’ampliació del decret d’emergència dels aiguats de Múrcia, tal i com es va comprometre la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. De fet, l’Ajuntament esperava que s’aprovés al Consell de Ministres d’aquest dimarts, però finalment no va ser així, i esperen que sigui el més aviat possible.

L’alcalde, Josep Andreu, va assegurar que “estem en una indefensió total, sense aquestes ajudes no podem tirar endavant obres importants per recuperar els desperfectes de la riuada”. Explica que “volem fer una roda de premsa amb tots els alcaldes afectats per reclamar que les ajudes arribin el més aviat possible”.

ÀUDIO: L’alcalde, Josep Andreu, sobre les ajudes promeses

El PSC també es va comprometre a parlar amb els seus representants a Madrid per intentar accelerar l’arribada d’ajudes. També Junts per Montblanc i ERC han parlat amb els seus diputats al Congrés i al Senat per poder fer pressió en aquest sentit.

ÀUDIO: El regidor del PSC, Juanma Cabello

ÀUDIO: El regidor de Junts per Montblanc, Marc Vinya

La moció aprovada aquest dimecres es farà arribar al Govern espanyol, així com a la delegada del Govern a Catalunya i el subdelegat a Tarragona.

ÀUDIO: El regidor d’Agrupament, Oriol Pallissó