En el marc de la III Mostra Internacional de Pastisseria, aquest passat cap de setmana es van entregar els guardons Fava de Cacau, que distingeixen a els 50 millors pastisseries de Catalunya. I entre elles, n’hi ha tres de la Conca de Barberà. En concret, en son 2 de Montblanc, les pastisseries Andreu i Viñas i també n’hi ha una de Santa Coloma de Queralt, la Pastisseria Rovirosa.

És la primera vegada que s’entrega aquest guardó, que espera convertir-se en una referència en el món pastisser. L’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, ha destacat la importància d’uns “guardons que han de servir per valorar públicament la feina i l’altíssim nivell que hi ha darrera de qualsevol elaboració pastissera”. Comino ha valorat especialment “la feina de les pastisseries que dignifiqueu, arreu del territori, un ofici tan artesà i exigent com és el vostre”. I ha afegit: “Per això han nascut, amb una gran ambició, aquests guardons Fava de Cacau, que espero serveixin per motivar-vos encara més en el vostre dia a dia”.

La cerimònia d’entrega dels guardons va tenir lloc el passat dissabte 25 de gener a Sant Vicenç dels Horts, i va comptar amb representants de les pastisseries reconegudes.