L’Ajuntament de l’Espluga vol reforçar la seguretat al municipi amb més presència dels vigilants municipals amb l’objectiu de frenar els robatoris en domicilis. El nombre d’efectius dels Vigilants Municipals no varia, però s’incrementarà el patrullatge habilitant dos agents en determinats torns com a resultat d’una reorganització dels horaris.

Amb aquesta nova reorganització, l’Ajuntament de l’Espluga espera disminuir el nombre de robatoris després de l’onada de fets delictius durant els darrers mesos. Els dos agents es distribuiran ara les tasques, un d’ells se centrarà en el patrullatge mentre que el segon desenvoluparà les altres feines associades al vigilant. La regidora de Ciutadania de l’Espluga, Aida Morgades, espera que així es pugui reforçar la seguretat al municipi, ja que la major presència dels vigilants pot dissuadir l’acció dels lladres. No obstant això, Morgades recorda que aquest paper no hauria de recaure en els vigilants municipals perquè és competència dels Mossos d’Esquadra.

Per frenar els robatoris, al municipi també s’hi han fet xerrades per prevenir robatoris i ara s’espera la instal·lació dels lectors de matrícules als accessos del poble. Una mesura pionera que impulsa Interior en municipis sense cos de Policia Municipal i que ara espera l’aprovació dels pressupostos de l’Espluga per al 2020. El municipi ja compta amb l’informe que concreta que s’ubicaran 5 lectors als accessos.