Divendres passat la Denominació d’Origen Montsant va celebrar al Masroig un esmorzar solidari per fer entrega al Celler Rendé Masdéu del vi solidari que 13 cellers de la DO han elaborat per ajudar-los en la reconstrucció d’un nou projecte familiar després que els aiguats que van afectar L’Espluga de Francolí (Conca de Barberà) el passat mes d’octubre arrasessin l’edifici on estava ubicat el celler.

A l’acte, que es va celebrar al celler Coca i Fitó, van participar representants dels cellers que van col·laborar en l’elaboració del vi: Acústic Celler, Celler de l’Era, Celler La Placeta, Celler Pascona, Celler Vendrell Rived, Cellers Can Blau, Cellers Sant Rafel, Cellers Unió, Coca i Fitó, Mas de l’Abundància, Mas de les Vinyes, Orto Vins i Vinyes Domènech; així com la resta d’empreses que també s’han sumat a aquest projecte solidari: Emili Castells Vives amb les ampolles; Gráficas Varias amb les etiquetes; i Manuel Serra amb els taps.

La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, va agrair als cellers i a la resta de col·laboradors la implicació en aquest projecte, on tothom s’ha bolcat posant totes les facilitats perquè el vi estigués preparat al més aviat possible. Mariona Rendé va voler agrair també totes les mostres de solidaritat que estan rebent des que van perdre el celler, i que tant els està ajudant a tirar endavant.

#alvostrecostat és un vi solidari del qual s’han elaborat 2.600 ampolles amb l’objectiu d’ajudar a la família Rendé Masdéu després que els aiguats s’emportessin el seu celler. El vi, elaborat conjuntament per 13 dels cellers emparats sota la DO Montsant, és un cupatge de garnatxes i carinyenes, les varietats més representatives de la DO Montsant.