El Museu del Pessebre de Catalunya de Montblanc ha tancat el seu primer any d’obertura amb una xifra de visitants superior a les 5.400 persones.

El 2019 ha estat el primer any sencer que el museu dedicat a la tradició pessebrista ha obert portes. Des del Museu valoren les dades de manera positiva, tenint en compte que han obert només els caps de setmana. De dilluns a divendres han obert només per a grups escolars. Han estat un total de 5.423 visitants. Concretament, han visitat el museu 1.198 adults, 1.836 grups de jubilats, gent amb Carnet Jove o famíes nombroses, 1.434 infants de grups escolar i 955 pessebristes. El director del Museu del Pessebre, Ismael Porta, assegura que “no les podem comprar amb altres anys ni equipaments semblants, però creiem que són molt bones xifres tenint en compte que només hem obert els caps de setmana”. Destaca també que “tot ha funcionat per boca orella, no hem fet gaire promoció encara de les instal·lacions”.

Les previsions per aquest 2020 són també molt bones.De fet, ja tenen moltes reserves de grups per visitar el museu. Un dels reptes serà obrir-lo, també, els dies feiners d’entre setmana. Una de les novetats per aquest any serà convertir l’entitat en un museu social, amb l’objectiu que tot tipus de públic hi pugui accedir.

A banda de la visita convencional, el Museu del Pessebre prepara també tallers per fer més completa l’experiència.