Foto: Infermera fa una ecografia urològica – Banc d’Imatges Infermeres (Autors: Ariadna Creus i Àngel García)

El Centre d’Assistència Primària de Montblanc incorporarà un servei d’ecografia inexistent fins ara. El nou dispositiu estalviarà desplaçaments a Valls als pacients de la Conca de Barberà que s’hagin de sotmetre a aquest diagnòstic per imatge que permet observar l’estat d’òrgans i estructures toves del cos.

Aquest nou servei és un dels compromisos que la directora del CAP de Montblanc, Laura Ruiz de Porras, i l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, van extreure de la trobada amb el gerent de la Regió Sanitària de Tarragona, Ramon Descarrega. La trobada es va celebrar aquest passat dijous per tal d’abordar les necessitats de l’Equip d’Atenció Primària de Montblanc en el qual s’hi inclouen els consultoris de l’Espluga de Francolí, Barberà de la Conca, Blancafort, Forès, Pira, Rocafort de Queralt, Vallclara, Sarral, Vilanova de Prades, Vimbodí i Poblet i Solivella.

Reunió amb el responsable de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona

A més a més del nou servei d’ecografia, també es va plantejar la possibilitat d’incorporar més endavant un servei de radiologia. D’aquesta manera, el CAP de Montblanc podria ampliar els serveis que presta i que ara es deriven al PIUS Hospital de Valls com a hospital bàsic de referència. En la reunió, els representants de la Conca de Barberà també van revisar l’estat actual de les instal·lacions i van destacar l’increment de la càrrega de treball durant els mesos d’estiu, coincidint amb la temporada alta turística, ja que Montblanc incrementa la seva població en 3.000 persones més gràcies als visitants que s’allotgen al càmping Montblanc Park.