L’acumulació de pluges dels darrers dies ha multiplicat el cabal del Francolí just quan es compleixen tres mesos des de la riuada del passat 22 d’octubre. Sense causar danys importants, l’aigua ha superat novament el llit del riu en punts com al naixement a l’Espluga de Francolí o a Tarragona. Així s’ha fet notar el temporal Glòria a la Conca de Barberà després de dies de tempestes que han deixat més de 100 litres per metre quadrat a l’Espluga de Francolí i més de 150 a les Muntanyes de Prades.

Per bé que el riu baixa amb força, la imatge és ben diferent de la de l’octubre, ja que en aquella ocasió el desbordament del Francolí va ser sobtat i va escombrar tot el que va trobar al llarg del curs deixant els ponts saturats de deixelles vegetals, també de mobiliari urbà i de les restes de les destrosses que va causar en les edificacions situades a la llera.

Tot i no causar danys, a l’Espluga de Francolí algunes zones pròximes al pas del riu han quedat aïllades, és el cas de les naus del camí del Molí d’en Guasch i de la deixalleria municipal.

Pluges continuades a les Muntanyes de Prades

La crescuda del Francolí ha estat en conseqüència de les pluges continuades dels darrers dies. Des de dimarts, l’estació del meteocat de l’Espluga ha registrat una precipitació acumulada de 102 mm, mentre que a Prades ha estat de 172 mm.