La junta de govern de l’Ajuntament de Montblanc ha aprovat les bases d’accés de licitació pública per a l’arrendament de parcel·les destinades a horts socials i ecològics de Montblanc. 

D’aquesta manera es regula el procediment d’accés per a la participació en el projecte d’Horts Socials i Ecològics de Montblanc de formació i cohesió social que inclou la cessió d’una parcel·la per al cultiu d’horta d’autoconsum per una durada de dos anys. 

El projecte es va iniciar a l’any 2012  a partir de la col·laboració de diverses entitats del poble, l’Ajuntament de Montblanc i Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i actualment penja de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc.

Aquest projecte té una doble finalitat: per una banda,  la producció d’aliments frescos i de qualitat per a l’autoabastiment de famílies en situació de pobresa alimentària i, per altra banda,  l’apoderament de les persones en risc d’exclusió social, promocionant la convivència i facilitant la cohesió social entre persones del municipi. 

En total, els ciutadans poden tenir accés a una de les 13 places en que compta el projecte. D’aquestes 13, 10 van destinades a persones en situació de vulnerabilitat i inclouen la cessió d’una parcel·la de forma gratuïta. Les 3 places restants, van destinades a qualsevol persona amb ganes de participar en un projecte d’aquestes característiques, contribuir als objectius del projecte i aprendre a conrear verdures de forma ecològica. 

Totes les bases detallades es troben a la pàgina web de l’ajuntament de Montblanc i, també, al tauler d’edictes de l’Ajuntament de Montblanc (e-tauler). El termini de presentació de sol·licituds acaba vint dies després de la publicació al tauler d’edictes de les bases.