Acte central del dissabte (Foto: Ajuntament de Vimbodí i Poblet)

La localitat de Vimbodí i Poblet ha celebrat aquest cap de setmana del 18 i 19 de gener, la particular Festa Major d’hivern en honor a Sant Antoni Abat. Una edició, la del 2020, que ha centrat alguns dels seus actes principals en la riuada del passat octubre, i que han donat peu a la reflexió per cuidar l’entorn que envolta el municipi.

No obstant això, la cultura també ha tingut un paper protagonista durant tot el cap de setmana. A més a més, com ja va sent habitual, gràcies a aquesta celebració Vimbodí i Poblet ha posat, de nou, de relleu alguns dels seus trets característics, així com les seves tradicions i la seva història.

La pluja ajorna la caminada pel riu Milans

Així doncs, malgrat que el divendres es van celebrar actes com l’Ofici Solemne en honor a Sant Antoni Abat i el taller familiar de cistelleria tradicional, els actes principals s’han centrat en el dissabte i el diumenge.

Per una banda, el dissabte a la tarda al Cinema Foment s’ha pogut veure la projecció de diapositives de la història del municipi, a càrrec del fotògraf local Josep Maria Potau, en un acte que ha servit per a reconèixer la seva llarga trajectòria com a fotògraf i la seva aportació a la memòria col·lectiva de la localitat.

Altres actes com la presentació del llibre “Ell no ho volia fer” a càrrec de l’escriptora local Teresa Duch, el Ball de Tarda o la projecció de la pel·lícula “Intempèrie”, hi han copsat la jornada.

I finalment pel que fa al diumenge, l’acte principal hauria d’haver estat el Recorregut Popular per la llera del riu Milans, una activitat oberta a tothom i que hauria servit per guiar els participants per aquelles localitzacions afectades pels aiguats, però que a causa de la pluja s’ha acabat suspenent i posposant fins al dia 26 de gener.