L’Ajuntament de Montblanc continua fent obres de millora a l’antiga cooperativa de viticultors, el punt de rebuda dels turistes a la vila. De fet, actualment l’edifici acull l’Oficina de Turisme i l’agrobotiga.

Aquest mes començarà una nova intervenció, que tindrà diverses afectacions. D’una banda, es construirà una escala per connectar l’oficina amb el celler sense haver de passar per la botiga.

Una de les actuacions més destacades es farà a l’interior de l’antic celler, on està previst l’enderroc de dues files de tines quadrades de formigó. Són les més noves de les que hi ha a la cooperativa. L’objectiu és poder adequar l’espai per fer-hi una sala més espaiosa i funcional. El regidor de turisme, Oriol Pallissó, explica que “volem convertir aquest espai en un gran centre d’acollida per als visitants, i ho anirem fent a base de subvencions”.

Les obres, que tenen un pressupost de 150.000 euros, estan finançades pel fons europeu Leader. També ha anunciat que a través del projecte turístic PECT es farà una inversió de 120.000 euros per arreglar la teulada de l’antic celler, que es troba en força mal estat.

També estan previstes actuacions de millora al viver d’oli i de cava que hi ha al mateix edifici. Mentre durin els treballs, l’atenció als turistes es farà a les oficines de l’antiga cooperativa, que actualment s’utilitza com a sala de reunions.