Aquesta setmana han començat les xerrades sobre seguretat i primers auxilis als centres de secundària de Montblanc i de l’Espluga de Francolí, organitzades per l’Oficina Jove de la Conca de Barberà en què l’objectiu és el de capacitar als alumnes de 3r d’ESO de la comarca en les nocions bàsiques de protecció, de seguretat i de primers auxilis

Les xerrades són impartides, de forma desinteressada, pels Bombers del cos de la Generalitat veïns de l’Espluga de Francolí, Montblanc i Santa Coloma de Queralt. Els joves practiquen els primers auxilis alhora aprenen a resoldre possibles accidents que puguin esdevenir-se al seu entorn més proper i quotidià.

A cada una de les xerrades s’expliquen els primers auxilis (Posició Lateral de Seguretat PLS, el tractament de talls i cremades), també s’explica la prevenció i la seguretat (PAS – protegir, avisar i socórrer-, el telèfon d’emergències europeu 112), i finalment es realitzen les pràctiques de reanimació cardiopulmonar.

Les properes setmanes tindran lloc 7 xerrades més als centres de secundària de Montblanc i de Santa Coloma de Queralt.