La consellera de la Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Meritxell Budó, realitza aquest dijous una visita a la Conca de Barberà. Ha passat per Santa Coloma de Queralt i Pontils, i també visitarà Vallclara i Montblanc. Una de les parades l’ha fet a Barberà de la Conca, on ha visitat l’esquerda que va aparèixer al municipi farà ja deu anys.

Budó ha visitat el poble amb l’alcalde de Barberà, Marc Rovira, i ha pogut conèixer l’evolució dels treballs que serveixen per pal·liar els efectes de l’escletxa. “Estem a la tercera fase del projecte. De moment, el resultat de les obres estant sent excel·lents, no esperàvem aquests resultats tant grans”, explica Rovira. Destaca també que “s’està treballant encara amb l’estudi geològic, és un treball molt lent que necessita de molt de temps. Hem de ser pacients per rebre les conclusions de l’estudi”.

L’alcalde de Barberà ha detallat també que “al poble tenim un terreny rocós, no és un problema d’argiles expansives. Les obres són estructurals del municipi perquè l’esquerda no afecti a les cases i edificis, li deixem una franja de moviment perquè no afecti a cap servei. És un moviment real de 3 mil·límetres l’any”. Rovira destaca que, des de que va aparèixer l’esquerda, ha afectat una quarantena de propietats, tant privades com públiques.

ÀUDIO: L’alcalde de Barberà de la Conca, Marc Rovira

La consellera Meritxell Budó ha destacat que “aprofitem la visita al territori per donar a conèixer l’estratègia País Viu, on treballem de manera conjunta amb els representants dels ens locals. Fem territori per treballar conjuntament”. Budó ha detallat que “estem coneixent de primera mà les necessitats del territori”.

ÀUDIO: La consellera de la Presidència, Meritxell Budó

A Montblanc, la consellera participarà a l’acte de ‘Gent de Montblanc per la llibertat’ que cada dijous realitza per demanar la llibertat dels presos polítics. Després participarà a la inauguració del nou local del PDeCAT a Montblanc, situat a tocar de la Plaça Major de la vila, el carrer Font Major núm. 6.