Adif està duent a terme diferents actuacions per reparar els danys provocats per la llevantada del 22 i 23 d’octubre que va malmetre una setantena de punts de la línia ferroviària convencional entre Lleida i l’Espluga de Francolí, catorze dels quals amb afectació greu o molt greu.

Els danys van afectar, sobretot, infraestructures i diferents trams de via, alguns dels quals van quedar totalment destrossats per la força de l’aigua. Per això, les obres se centren especialment en augmentar la capacitat de drenatge, a banda de refer i protegir els trams de via i plataforma i infraestructures malmesos.

Adif estima que fins el 15 de maig no es podrà restablir la circulació ferroviària entre Lleida i l’Espluga. El cost dels treballs, conjuntament amb els que s’estan fent a la línia Lleida-Manresa-Barcelona també per reparar els danys dels aiguats, ascendeixen a més de 28 milions d’euros.